Blog

Het creatief denken sinterklaasspel

Leuk en origineel sinterklaasspel om samen met je team te doen.

Speel jij ook ieder jaar op het werk hetzelfde sinterklaasspel? Ben je op zoek naar een uniek sinterklaasspel? Dan heb ik een leuk en nuttig spel bedacht.

Een spel waarbij je moet proberen om buiten je vaste denkpatronen te gaan denken. Vaak ook out-of-the-box denken genoemd. Als mens denken we veel in vaste patronen. Dat kan handig zijn bij bijvoorbeeld autorijden. Maar bij het oplossen van problemen of bij het bedenken van nieuwe producten/ideeën kan het ons ook tegenwerken. Door deze vaste denkpatronen blijf je al snel in hetzelfde cirkeltje denken. En bedenk je dus ook snel weer dezelfde oplossing. Met creatief denken ga je via een 'zijweg' ideeën bedenken waardoor je buiten de vaste patronen kan denken.

Met dit spel word je gedwongen om een cadeau en een hobby met elkaar te combineren. Dit doe je samen met de groep. Dit is ook nuttig omdat je even anders moet gaan denken.

Zou je begeleiding willen hebben tijdens het spel? Of wil je een vraagstuk van je bedrijf bij het creatief denken betrekken? Neem dan gerust contact met me op.

Spelregels

Vooraf: Iedereen koopt 1 cadeautje
Stap 1: Ga met zijn allen in een kring zitten en leg de cadeautjes ingepakt op de grond in het midden van de kring.
Stap 2: Schijf in 1 woord op een blaadje/post-it wat jouw grootste hobby is
Stap 3: Iemand pakt een cadeautje en maakt deze open. Daarna ga je samen met de groep de volgende vraag proberen te beantwoorden: Hoe kan ik mijn hobby en dit cadeautje combineren tot een nieuw idee? Dit kan zijn een nieuwe hobby, een nieuw voorwerp, een nieuwe toepassing...
Dit doe je totdat iedereen een cadeau heeft.
Stap 4: Heb jij een mooi cadeau op het oog? Deze kan je bemachtigen.
Om de beurt gooit iemand met een dobbelsteen. Degene die 4 gooit mag een cadeau ruilen met een ander cadeau. Maar....dan moet je wel een goed idee erbij verzinnen! Dus wil jij het mooiste cadeau? Gooi 4 en bedenk een goed idee!

Voorbeelden

Voorbeeld 1:
Hobby: koken
Cadeau: chocoladeletter
Idee: Ik ga een chocoladetaart maken (deze was makkelijk).

Voorbeeld 2:
Hobby: reizen
Cadeau: Lego
Idee: Tijdens het reizen maak ik overal foto's met het Legofiguurtje, daardoor vallen onze reisfoto's op tussen alle andere reisfoto's op social media.

Voorbeeld 3:
Hobby: filmen
Cadeau: toverboekje
Idee: Ik ga een toverfilm maken. Het Legofiguurtje dat de hoofdrol speelt, die gaat op reis en verdwijnt in een mega grote chocoladetaart 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *